Sectionale Poorten

Een uitgebreide keuze in kleur en afwerking is slechts een van de vele verschillen met kantelpoorten. Laten we even het gebruik en de toepassing onder de loep nemen. Dat sektionale poorten opvallend minder plaats eisen is zeker geen illusie. Je kan dus je garage bijna volledig reserveren voor je wagen of, zo je wil, voor andere dingen. Daarnaast wordt er erg veel aandacht besteed aan het gemak waarmee de poorten openen en sluiten. Je kan daarbij opteren voor een manueel of een elektrisch systeem. Voor het laatste volstaat de truc met de druk op de knop.

Het poortblad bestaat uit een aantal scharnierende, dubbelwandige panelen. Bij bredere poortbladen worden alle panelen versterkt met een verstevigingprofiel. De panelen zijn gelagerd op kunststof loopwielen met lagers, wat een geluidsarme werking garandeert. De poort wordt rondom afgesloten met een rubber, voor een perfecte afdichting.

Beveiliging

Standaardbeveiliging
• Anti-vingerklembeveiliging
voorkomt dat de vingers kunnen geklemd raken tussen de panelen.
• Veerbreukbeveiliging voorkomt dat de garagepoort naar beneden komt als één van de veren breekt.
• Onderloopbeveiliging: kies je voor een garagepoort met elektrische bediening, dan zal je poort automatisch stoppen als ze een object onder de
sluitende poort raakt.

Uitbreiding beveiliging
Fotocelbeveiliging: onderaan je garagepoort monteren we een onzichtbare infraroodstraal, wordt deze onderbroken bij het sluiten, dan zal je garagepoort opnieuw openen.
Noodontkoppeling: ontkoppel de garagepoort langs buiten zonder gebruik te maken van de motor. Aangewezen voor gemotoriseerde poorten waarbij
de garagepoort de enige toegang is tot de garage.
 

Isolatie

De isolerende eigenschappen zijn zeker kaarten die uitgespeeld kunnen worden bij garages die in de woning geïntegreerd zijn. Koude en vocht worden resoluut buitengehouden dankzij een schuimlaag tussen de beide wanden en een rubberen dichtingstrip aan elke zijde. De panelen met dubbele wand zijn gevuld met CFK-vrij schuim voor betere isolatie (0,51 W/m²K). Tussendichtingen in neopreen zijn bovenaan aangebracht tegen water en wind voor thermische en geluidsisolatie.

Bedieningsmogelijkheden:

U hebt de keuze uit een manuele of elektrische bediening. 
Door de uitgekiende veerberekening verloopt de manuele bediening heel soepel. Een poort met manuele bediening is standaard uitgerust met een cilinderslot en een handgreep.
Het meest comfortabel is natuurlijk een elektrische bediening, waarbij u de poort vanuit uw auto kunt bedienen. Deze bediening verloopt via een geluidsarme poortmotor die standaard uitgerust is een hindernisherkenning.

Uitvoering

Voeg daaraan toe dat er steeds op maat wordt gewerkt en je weet dat onze poorten zich laten aanpassen aan de architectuur van je huis en, bijvoorbeeld, aan de ramen en deuren.Naast een breed kleurenpalet (het volledige RAL-gamma is beschikbaar aan standaardprijs), zijn er ook verschillende afwerkingstructuren, verschillende paneeltypes en verschillende venstermogelijkheden die je voor een ruime keuze plaatsen.

Paneeltypes

Onze residentiële sectionale poort is een veilige, praktische, robuuste en esthetische afsluiting voor uw garage. Door paneeltypes en kleuren te combineren hebt u de mogelijkheid de poort perfect af te stemmen op de stijl en kleuren van uw huis. De panelen kunnen het uitzicht krijgen van stucwerk, houtnerven of helemaal glad blijven. Horizontale profilering, middenprofilering, volledig vlak of een microrib zijn de mogelijke verdelingen voor de panelen.

Cijfers

Paneelhoogte: 500 mm en 610 mm 
Paneeldikte: 42 mm
Plaatdikte: 0,58 mm
Gewicht: +/- 11 kg/m²
U-waarde paneel: 0,37 W/m²K icm VA16R
Windbelasting: windsnelheden tot +/- 120 km/u