Sectionale Poorten

Een uitgebreide keuze in kleur en afwerking is slechts een van de vele verschillen met kantelpoorten. Laten we even het gebruik en de toepassing onder de loep nemen. Dat sektionale poorten opvallend minder plaats eisen is zeker geen illusie. Je kan dus je garage bijna volledig reserveren voor je wagen of, zo je wil, voor andere dingen. Daarnaast heeft Harol erg veel aandacht besteed aan het gemak waarmee de poorten openen en sluiten. Je kan daarbij opteren voor een manueel of een elektrisch systeem. Voor het laatste volstaat de truc met de druk op de knop.

Het poortblad bestaat uit een aantal scharnierende, dubbelwandige panelen. Bij bredere poortbladen worden alle panelen versterkt met een verstevigingprofiel. De panelen zijn gelagerd op kunststof loopwielen met lagers, wat een geluidsarme werking garandeert. De poort wordt rondom afgesloten met een rubber, voor een perfecte afdichting.

Beveiliging

Gebruiksgemak staat bovenaan, maar dat wil niet zeggen dat iedereen er zomaar inkomt. De dubbelwandige constructie in verzinkt plaatstaal is op zich al erg stevig en wordt steevast voorzien van een robuust slot. Elektrisch aangedreven poorten krijgen een bijkomende blokkering van de aandrijfstang. De poorten zijn eveneens veilig in het gebruik: vingerklembeveiliging, standaardveerbreukbeveiliging, optioneel fotocellen, enz. Optioneel kan een SKG-beveiligingskit geplaatst worden voor extra veiligheid met fiscale tussenkomst: voordelige kit die 3 minuten extra weerstand biedt tegen inbraakpogingen met eenvoudige werktuigen (Weerstandsklasse 2-keurmerk – WK2). Dankzij dit keurmerk kunt u in België bij installatie een fiscaal voordeel krijgen.

Isolatie

De isolerende eigenschappen zijn zeker kaarten die uitgespeeld kunnen worden bij garages die in de woning geïntegreerd zijn. Koude en vocht worden resoluut buitengehouden dankzij een schuimlaag tussen de beide wanden en een rubberen dichtingstrip aan elke zijde. De panelen met dubbele wand zijn gevuld met CFK-vrij schuim voor betere isolatie (0,51 W/m²K). Tussendichtingen in neopreen zijn bovenaan aangebracht tegen water en wind voor thermische en geluidsisolatie.

Bedieningsmogelijkheden:

U hebt de keuze uit een manuele of elektrische bediening. 
Door de uitgekiende veerberekening verloopt de manuele bediening heel soepel. Een poort met manuele bediening is standaard uitgerust met een cilinderslot en een handgreep.
Het meest comfortabel is natuurlijk een elektrische bediening, waarbij u de poort vanuit uw auto kunt bedienen. Deze bediening verloopt via een geluidsarme poortmotor; die standaard uitgerust is met soft-start/soft stop en met een hindernisberekening.

Uitvoering


Voeg daaraan toe dat er steeds op maat wordt gewerkt en je weet dat een Harol-poort zich laat aanpassen aan de architectuur van je huis en, bijvoorbeeld, aan de ramen en deuren.Naast een breed kleurenpalet (het volledige RAL-gamma en structuurakken zijn beschikbaar aan standaardprijs), zijn er ook verschillende afwerkingstructuren, verschillende paneeltypes en verschillende venster- en deurmogelijkheden die je voor een ruime keuze plaatsen.

Paneeltypes

De Harol residentiële sectionale poort is een veilige, praktische, robuuste en esthetische afsluiting voor uw garage. Door paneeltypes en kleuren te combineren hebt u de mogelijkheid de poort perfect af te stemmen op de stijl en kleuren van uw huis. De panelen kunnen het uitzicht krijgen van stucwerk, houtnerven of helemaal glad blijven. Horizontale profilering, middenprofilering, volledig vlak, cassettepanelen of een microrib zijn de mogelijke verdelingen voor de panelen.

Montagemogelijkheden

Het ‘EasyClick’-systeem van Harol zorgt voor een snellere en gemakkelijkere montage van de veeras. Het systeem, aangeduid door de letters EC voor de nummercode, zorgt voor een goedkopere plaatsing en biedt met 3 beslagtypes een oplossing voor elke mogelijke ruimte:

  EC200 EC70 EC90
Zijruimte 75 mm 75 mm 90 mm
Min. inbouwhoogte 200 mm 70 mm 70 mm
Montage van de veren Vooraan Achteraan Achteraan

Beschikbaar in tal van hoogtes en breedtes

De hoogte en breedte van een elektrisch of manueel bediende sectionale garagepoort van het SP900-type kunnen variëren:

  • Hoogte: tot 3000 mm
  • Breedte: tussen 1600 en 6000 mm UNIEK OP DE EUROPESE MARKT!!!
  • Oppervlakte: tot 18 m²