Domotica

NIEUW

Silensio™, ultrastil

De nieuwe generatie Somfy motor is slimmer, maar vooral stiller. Véél stiller. En met zijn 40% extra levensduur meteen ook het meest betrouwbare op de markt. Wie kan daaraan weerstaan?

 De ultrastille buismotor is zelfs stiller dan eender welk huishoudapparaat! Met een haast onhoorbare ‘soft start & stop’-functie wordt het typische geluid van de op elkaar drukkende lamellen geëlimineerd. Ook kunnen er twee type snelheden ingesteld worden, naargelang de behoeften van de bewoners. De obstakeldetectie is uiterst gevoelig en zal meteen in werking treden wanneer nodig.

SOMFY RTS en IO motoren

De tijd van optrekbanden voor het bedienen van rolluiken is definitief voorbij, want tegenwoordig leveren moderne SOMFY RTS of IO buismotoren de kracht voor het omhoog of omlaag bewegen van de rolluiken. Vanuit een draadloos bedieningspunt zendt u signalen naar de buismotor : op, stop, neer.

Een geïntegreerde ontvanger in de buismotor of een losse ontvanger ‘vertaalt’ deze signalen in de gewenste beweging. Zo gemakkelijk is bediening op afstand en zo eenvoudig vergroot u uw wooncomfort. Het is nu het moment om daarvoor te kiezen.

RTS is een afkorting van Radio Technology Somfy en staat voor draadloze bediening via o.a. afstandsbediening of draadloze muurschakelaar. Deze technologie is in alle RTS-motoren en besturingen doorgevoerd. Somfy RTS afstandsbedieningen en buismotoren zijn door en door getest. Goed voor jarenlang onbezorgd gebruikscomfort. Door de draadloze werking van Somfy RTS producten nagenoeg geen bekabeling in uw woning.

IO Homecontrol

In nauwe samenwerking met andere fabrikanten past Somfy de radiotechnologie IO-homecontrol toe. De afstandsbediening geeft via een geluids- of lichtsignaal onmiddellijk een bevestiging wanneer uw bevel goed is uitgevoerd. Bovendien is het koppelbaar met producten van andere fabrikanten die over hetzelfde systeem beschikken (Velux, Honeywell, Niko).

Uitbreiding met TaHoma betekent dat u ook met uw smartphone, tablet of PC kunt bedienen (alleen mogelijk met Somfy afstandbediende installaties).

Automatische sturing via:

  • Chronis Weekklok :Stuurt uw rolluiken dagelijks op de door u ingestelde tijden automatisch omhoog en omlaag.
  • Zonnecellen Sunis  : bent u niet thuis en begint de zon uitbundig te schijnen? Dan geeft de zonnecel de informatie meteen door en wordt de rolluik in een oogwenk uitgerold.
  • Codeklavier : bent u vergeten uw zender mee te nemen, geen probleem, door het ingeven van de code gaat de rolluik toch open.