Inbouwrolluiken

Iedereen verlangt naar een knusse woning. Een onveilig gevoel, vervelend

straatlawaai, zomerhitte, wintertocht,... het zijn allemaal factoren die uw wooncomfort danig verstoren. Wanneer u bouwt kunnen deze ongemakken met relatief weinig geld verholpen worden met het plaatsen van rolluiken.

Voordelen

Met Harol inbouwrolluiken kan u aanzienlijk besparen. Ze houden de warmte binnen en hoge verwarmingskosten buiten. Bovendien betaalt u voortaan veel minder voor het onderhoud van uw ramen en deuren, want uw rolluiken beschermen ze immers tegen de meest uiteenlopende weersomstandigheden

Met Harol inbouwrolluiken beschermt u uzelf, uw wooncomfort en uw privacy. Rolluiken ontmoedigen inbrekers waardoor u zich veiliger zal voelen.

Installatie

De installatie van inbouwrolluiken gebeurt bij renovatie of nieuwbouw. Inbouwrolluiken vereisen een ruimte boven het raam waarin de oprolas kan worden geplaatst. Het rolluik zit, in opgerolde toestand, verstopt in de muuropening boven het raam. Maar ook wanneer de rolluiken zijn neergelaten getuigt het Harolconcept van een verfijnde smaak.

Materiaal

Het rolluikblad bestaat uit dubbelwandige PVC lamellen met holle kamers ofwel uit krasvrije aluminium lamellen, gevuld met polyurethaanschuim. Deze vormvaste lamellen zorgen voor een betere geluids- en warmte-isolatie. 

Om het onderling verschuiven van lamellen te voorkomen, is elk harol rolluik voorzien van speciale zijklemmen. Deze zijklemmen zorgen ervoor dat de rolluikbladen van de PVC of ALU inbouwrolluik onderling niet kunnen verschuiven.

Bediening

Harol inbouwrolluiken zijn zeer gebruiksvriendelijk. De verschillende bedieningsmogelijkheden worden steeds aan de binnenzijde voorzien. U kan kiezen voor een manuele bediening met versterkt nylonlint, een stangmechanisme of een veeras. Bij electrische bediening, dat de laatste tijd meer wordt gewaardeerd, wordt er een motor in de oprolas geplaatst. 

U kan het geheel ook automatisch besturen, zelfs met afstandbediening. Met één enkele druk op de knop gaan al uw rolluiken gelijktijdig op en neer. Door middel van een tijdsturing kunt u zelfs bij afwezigheid alles perfect onder controle houden.