Domotica

 

De tijd van slingers voor het bedienen van zonwering is definitief voorbij, want tegenwoordig leveren moderne SOMFY RTS of IO buismotoren de kracht voor het omhoog of omlaag bewegen van de zonneschermen. Vanuit een draadloos bedieningspunt zendt u signalen naar de buismotor : op, stop, neer.

Een geïntegreerde ontvanger in de buismotor of een losse ontvanger ‘vertaalt’ deze signalen in de gewenste beweging. Zo gemakkelijk is bediening op afstand en zo eenvoudig vergroot u uw wooncomfort. Het is nu het moment om daarvoor te kiezen.

Somfy RTS

RTS is een afkorting van Radio Technology Somfy en staat voor draadloze bediening via o.a. afstandsbediening of draadloze muurschakelaar. Deze technologie is in alle RTS-motoren en besturingen doorgevoerd. Somfy RTS afstandsbedieningen en buismotoren zijn door en door getest. Goed voor jarenlang onbezorgd gebruikscomfort. Door de draadloze werking van Somfy RTS producten nagenoeg geen bekabeling in uw woning.

IO Homecontrol

In nauwe samenwerking met andere fabrikanten past Somfy de radiotechnologie IO-homecontrol toe. De afstandsbediening geeft via een geluids- of lichtsignaal onmiddellijk een bevestiging wanneer uw bevel goed is uitgevoerd. Bovendien is het koppelbaar met producten van andere fabrikanten die over hetzelfde systeem beschikken (Velux, Honeywell, Niko).

Uitbreiding met TaHoma betekent dat u ook met uw smartphone, tablet of PC kunt bedienen (alleen mogelijk met Somfy afstandbediende installaties).

Automatische sturing via:

  • Windsensor Eolis Sensor of Eolis 3D: als er te veel wind is, wordt uw zonnescherm automatisch ingerold.

  • Zonnecellen Soliris Sensor of Sunis  : bent u niet thuis en begint de zon uitbundig te schijnen? Dan geeft de zonnecel de informatie meteen door en wordt de zonwering in een oogwenk uitgerold.

  • Regensensor: als de regensensor nattigheid voelt, wordt het scherm onmiddellijk ingerold.