Uitvalschermen

Voortaan kunt u ook binnenshuis optimaal genieten van zonnig weer. Met een HAROL uitvalscherm. Deze gevelzonwering met variabele uitvalshoek verhoogt niet alleen de uiterlijke estetische look van uw woning, maar schept vooral binnen een aangenaam klimaat.

Maatwerk

Het HAROL uitvalscherm past op elk raam, ook op smalle en langwerpige ramen. De doeklengte kan u zelf bepalen in functie van de gewenste lichtinval. Een ander voordeel is dat er een vrije toegang blijft voor frisse lucht. U kunt ook nog naast of onder het scherm doorkijken naar buiten, zonder nieuwsgierige blikken in huis te halen. Met als grote voordeel dat uw bloembakken de hele zomer lang kunnen blijven buiten staan.

Beschermd tegen weer en wind

Harol selecteerde uitsluitend hoogwaardige materialen die tijd, zon en vrieskou trotseren: robuuste gemoffelde aluminium profielen, roestvrije kunststofstukken, rot- en schimmelvrije doeken en een designvolle cassette. In deze sierlijke kast wordt het doek in opgerolde toestand beschermd tegen weer, wind en insecten.

Bediening

Harol uitvalschermen worden standaard geleverd met manuele bediening aan de buitenkant, maar zijn in optie ook verkrijgbaar met manuele bediening aan de binnenkant of met een geïntegreerde electrische motor. Bijvoorbeeld met een gegroepeerde bediening (alle schermen samen), of met een wind/zon automaat (het scherm wordt dan automatisch op het gepaste moment opgetrokken of neergelaten).

Er is een keuze tussen diverse valarmen 

  • Stormvaste armen (SA) : armen met vast scharnierpunt en roestvrije stalen trekveer
  • Gasveerarmen (WGA) : armen met vast scharnierpunt en sterke gasveer
  • Glijarmen (GA) : de uitvalsarmen glijden mee naar boven. Hierdoor wordt, in uitgerolde toestand, de doorloophoogte (afstand tussen ondergrond en voorlijst) groter en de werkhoogte ( afstand tussen kast en voorlijst) kleiner.

Kleuren

Het uitvalscherm kan in alle RAL-kleuren of structuurlakken worden geleverd. U kan ook kiezen uit verschillende doektypes, bestendig tegen schimmels en verrotting.